Afvallen tips

Afvallen tips om zelf aan een slanker lichaam te werken. Met deze tips kunt u gemakkelijk zonder dieet de eerste stappen zetten om aan een gezonder lichaam te werken. De afvallen tips helpen u op een gezonde en verantwoorde manier en zonder dieet om een gestructureerd eetpatroon er op na te houden.

Afvallen tips

gezond

Ontbijt elke dag

Wanneer u begint met het ontbijt dan komt de spijsvertering ook op gang. Wanneer de darmen aan het werk zijn, begint u met het verbranden van calorieën.

Eet met regelmaat

Het is verstandiger om met regelmaat te eten dan bij een maaltijd teveel in een keer. Op deze manier blijft de stofwisseling de hele dag op gang.

Eet niet teveel

Een maag heeft gemiddeld de inhoud van twee handen in kom vorm naast elkaar. Meer als de inhoud van deze ‘kom’ heeft het lichaam nooit nodig. Wanneer u meer als deze hoeveelheid gaat eten komen er meestal teveel calorieën binnen.

Gezonde tussendoortjes

Een tussendoortje met weinig calorieën zoals een muesli reep mag gewoon tussendoor. Zo blijft de stofwisseling ook doorgaan.

Sla slechte voeding over

Het spreekt eigenlijk voor zich maar slechte voeding zoals in fastfood of chips hoort niet te worden gegeten wanneer er goed op de voeding wordt gelet.

Eet voldoende groente

groenteElk soort groente is een bron van vitaminen, mineralen en vele andere essentiële voedingsstoffen. Groente kan ook lekker zijn om als tussendoortje te nemen.

Eet voldoende fruit

Net als in groente zitten in fruit belangrijke voedingsmiddelen. Het is verstandig om de verschillende stukken fruit af te wisselen. Pas wel op met fruit dat je niet teveel fruit op één dag neemt. In het ene stuk fruit zit meer fructose dan in de andere. Fructose wordt in het lichaam omgezet naar glucose en teveel glucose kan op termijn worden opgeslagen als vet.

Eet niet te snel

Wanneer er rustig gegeten wordt en goed gekauwd dan heeft het lichaam sneller een vol en voldaan gevoel.

Vermijd suikers

Suikers vinden we terug in eten, drinken of als toevoeging. Suikers hebben een slechte invloed op een lichaam. Suikers worden in het lichaam opgeslagen en bij teveel suikers, wanneer het lichaam het niet meer in de lever of cellen in het lichaam kan opslaan, zal vet worden opgeslagen als vet.

Matig koolhydraten

Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor het lichaam. Echter zullen teveel koolhydraten een slechte invloed op het lichaam hebben. Gewichtsverlies zal optreden wanneer er meer calorieën worden verbrand dan er binnen komen.

Bruin brood

broodBruin brood is gezonder en voedzamer dan wit brood. Ook geeft bruin brood een voller gevoel dan wit brood.

Matig alcohol

Ondanks dat we graag alcoholische versnaperingen tot ons nemen, is het verstandig de hoeveelheden flink te verminderen. In alcohol zitten vele suikers die niet helpen aan vetverlies.

Slaap voldoende

Wanneer men moe is, is de neiging er sneller om te gaan eten. Vaak gaat dit gepaard met slechte voeding.

Beweeg voldoende

Beweging helpt aan het verbranden van calorieën. Wanneer er meer calorieën worden verbrand dan er worden genuttigd, zal er gewichtsverlies optreden. Het is op zijn minst aan te raden om 30 minuten per dag te bewegen. Dit kan in de vorm van lopen en fietsen. Ook is het raadzaam om naast deze beweging ook een sport te beoefenen. Aangeraden is om dit 1 a 2 keer per week te doen.

Boodschappen doen na het eten

Wanneer er boodschappen worden gedaan wanneer het lichaam trek heeft kan ervoor zorgen dat er sneller slechte voedingsmiddelen zoals chips, chocolade of snoep wordt gekocht.

Verminder stress

Wanneer we stressvol zijn is de kans groter dat we gaan eten. Helaas gebeurd het meestal dat we voor slechte voeding kiezen in dat geval.

Drink voldoende

water drinkenDrink voldoende water. Water geeft een voller gevoel en nog belangrijker, het zorgt ervoor dat afvalstoffen het lichaam bij het urineren verlaten. Het maakt overigens niet uit of u kiest voor bronwater of water uit de kraan. Het is raadzaam minimaal 2 liter water per dag te drinken. Ga niet over op vruchtensappen of frisdrank, deze bevatten veel suikers.

Let op de calorieën

Voor mannen (2500) en vrouwen (2000) is er een maximum aantal calorieën per dag. Pas op deze max qua calorieën. Het belangrijkste is om voldoende te bewegen, dan is de kans op afvallen het grootst.

Met deze afvallen tips is het mogelijk om op gewicht te blijven of zelfs kilo’s te verliezen. Wanneer de wens er is om meer gewicht te verliezen is het wellicht verstandig toch een dieet te volgen. Diëten zijn er in allerlei soorten en maten. Bedenk altijd goed of een dieet bij u past. Zo voorkomt u teleurstellingen en is het veel gemakkelijker om een dieet vol te houden en zo te werken aan een gezond lichaam.